24 / 7 Service

Οι Ηπειρώτες του Μονάχου ζητούν αεροπορική σύνδεση Μόναχο-Ιωάννινα

Την αεροπορική σύνδεση Μονάχου-Ιωαννίνων ζητά η Ηπειρώτικη Κοινότητα Μονάχου με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και την αεροπορική εταιρεία.

Στην επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος Νικόλαος Σταμάτης, σημειώνεται ότι περίπου 10.000 Έλληνες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου έχουν καταγωγή από την Ήπειρο. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες παιδιά ομογενών της περιοχής είναι φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ηπείρου, ενώ χιλιάδες είναι και οι συνταξιούχοι ομογενείς, που μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Γερμανίας και Ηπείρου.

«Η μόνη αεροπορική σύνδεση μεταξύ Βαυαρίας και Ηπείρου», σημειώνει η Κοινότητα, «είναι το Άκτιο με πτήσεις τσάρτερ που αφενός είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αφετέρου οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα υψηλές για κάποιον που θέλει να κάνει περισσότερα δρομολόγια. Η άλλη επιλογή μέσω Αθήνας είναι επίσης ιδιαίτερα χρονοβόρα και υπάρχουν δυσκολίες ανταπόκρισης, προτείνουμε στην Aegean να εξετάσει το ενδεχόμενο δρομολογίων, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, από Μόναχο – Ιωάννινα» καταλήγει η επιστολή της Ηπειρώτικης Κοινότητας Μονάχου.

Our website uses cookies so that we can provide better services. By continuing to use it, you agree to it.